Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Shrnutí sezóny 2021/22

03.08.2022 | David Hruška

Ať už jsme v uplynulé sezoně 2021/22 vyhráli nebo prohráli, tak největší radost máme z toho, že jsme ji po dvou předešlých předčasně ukončených sezonách, jejichž dohrání neumožnila pandemie Covidu 19, dohráli kompletně celou. I díky tomu se děti mohly zlepšovat ve fotbalových dovednostech a bojovat o vítězství a muži sváděli boj o špici tabulky. Pojďme blíže na to blíže podívat.

Mládež

Černošickou fotbalovou mládež v minulé sezoně tvořily 3 týmy: minipřípravka (do 7 let), mladší přípravka (8-9 let) a starší přípravka (10-11 let).

Naši nejmenší se v průběhu ročníku zúčastnili série občasných turnajů organizovaných okresním svazem, kde si proti sobě zahrály týmy systémem 3 na 3 bez brankářů na malých hřištích s 4 malými brankami (každý tým má 2). V tomto věku jsou výsledky samozřejmě zcela nepodstatné a jde spíše o dětský zážitek, radost ze hry a první zkušenost s fotbalovým zápasem. Dětem se celou sezonu věnoval Lukáš Goga, pod jehož vedením v dětech viditelně rostl nejen zápal a chuť do fotbalu, rozvíjené schopnosti a dovednosti, ale i vůbec pochopení hry jako takové, což je u dětí tohoto věku také důležité.

Mladší přípravka svá utkání hrála formou pravidelných turnajů a vzhledem k šíři kádru si kluci museli své místo vybojovat kázní a pílí na trénincích. Pokaždé na sebe na hřišti jednoho z účastníků narazily stejné týmy z blízkého okolí. Našimi soupeři byly Dobřichovice, Choteč/Třebotov a Mníšek p. Brdy a nikdy nebylo předem jasné, kdo aktuální turnaj ovládne. Naši mládežníci vyhráli jeden turnaj a dvakrát skončili těsně druzí. Děti v tomto věku jsou již šikovnější, zkušenější a více uvědomělé a zaujaté, proto jejich trénink začíná být primárně zaměřen na fotbal a rozvoj všech atributů, ze kterých se skládá. To však stále probíhá primárně zábavnou formou s cílem maximalizovat zájem dětí jak o prováděnou činnost, tak o fotbal jako takový. Přesně tak k tomu trenérské duo Martin Pařík a Dušan Trembecký přistupovalo a začalo to plodit ovoce, které věříme, že bude stát za to v budoucnu sklízet.

Klasický víkendový zápasový systém se již týkal týmu starší přípravky. Naše děti primárně ročníků 2012, které ještě loni byly v kategorii mladší přípravky, to neměly mezi o rok staršími konkurenty lehké. I přes horší výsledky se předváděná hra zápas od zápasu velmi zlepšovala. Kluci (a 1 dívka) postupně vstřebávali důležité principy pro úspěšnou kombinaci a organizovanější hru od trenérů Davida Hrušky a Ondřeje Paříka, až se zlepšili a začali dokonce vyhrávat. Pokrok je vidět jak v týmovém pojetí hry, tak u všech jednotlivců, ze kterých začala být větší parta kamarádů.

Příprava dětí na novou sezonu začne příměstským soustředěním mezi 22. a 26. srpnem.

Muži

Náš A-tým odehrál uplynulou sezonu ve III.A třídě okresního přeboru a skončil na 4. místě. Již po půlce sezony se čelo tabulky utrhlo od zbytku a spolu s Všenory, Vraným, Vestcem B, Okrouhlem a Jesenicí B jsme se do posledních kol přetahovali o jednotlivé pozice. Boj o titul byl dlouho otevřený, až ho pro nás zhatila prohra 1:3 ve Všenorech. Muži se celou sezonu prezentovali systémem hry vycházejícím ze zodpovědné defenzívy a rychlých protiútoků. Tým si především během jara sedl, vytvořila se skvělá parta, jejíž kvantita, ale především kvalita ještě narostla se zimním návratem Karla Plného, Jana Krajánka a Patrika Dekastella z Vonoklas. Celé to jistil neuvěřitelně chytající Pavel Knoblau v bráně. To nám dává naději, že v příští sezoně bychom mohli více promluvit do postupových bojů do Okresního přeboru, což by bylo příhodné okořenění blížících se oslav 90 let od založení klubu, které již v současné době začínáme plánovat.

Příští sezona

Fotbal na našem hřišti opět ožije v průběhu srpna, kdy se na nadcházející ročník začnou připravovat muži pod taktovkou Patrika Dekastella. Na konci srpna se uskuteční již zmiňované příměstské soustředění pro děti. Náš klub bude disponovat stejnými mládežnickými týmy jako loni, akorát velký počet dětí ročníku 2013 doplní kádr starší přípravky.

 
Aktuální články
Termíny brigád jaro 2024

Projekt ZÁVLAHA je v plném proudu a brzy bude automatické kropení plně funkční. Musí se ale ještě hodně věcí dodělat. Z tohoto důvodu...

 
Nová éra naší arény „Za vodou“

V roce 2024 se chystáme zvelebit naše hřiště a máme připraveny tři investice, které se ovšem neobejdou bez finančního přispění...

 
Jak si děti vedly na podzim 2023?

Podzimní část sezóny skončila a děti mají zimní přípravu. Trénují v tělocvičně i venku na umělé trávě, tak snad na jaro budou v...

 
Nové dresy pro muže
 
Shrnutí sezony 2022-23
 
Zachraň dres a podpoř mladé fotbalové naděje
 
Fotbalové dresy 2023-2024
 
Chceš hrát fotbal?
 
Program oslav 24.6.2023
 
Oslavy 90. narozenin černošického fotbalu
 
Utkání
Muži A | sobota 27.04.2024, 17:00
SK Černošice - Jeneč
3:2 (3:1)
 
Muži A | sobota 04.05.2024, 17:00
Vonoklasy - SK Černošice
 
Mladší žáci | sobota 27.04.2024, 10:00
SK Černošice - Holubice
0:11 (0:5)
 
Mladší žáci | sobota 04.05.2024, 10:00
Hostivice - SK Černošice
 
Starší přípravka | neděle 28.04.2024, 10:00
SK Černošice - Všenory
4:13 (2:8)
 
Starší přípravka | neděle 05.05.2024, 10:00
Drahelčice - SK Černošice
 
 
eSports.cz & SK Černošice - kontakt: skcernosice@gmail.com RSS